7 °CPoiana Brașov
Imagini live

Bucatarie Italiana la ALPIN

 width=Astazi va vom prezenta o reteta, pe cat de simpla, pe atat de delicioasa.

Nu suntem primi care am spus ca lucrurile cele mai simple sunt de cele mai multe ori si cele mai bune, dar este perfect adevarat. Acest principiu nu se aplica doar in bucatarie, ci si in moda, de exemplu.

Dar sa ne rezumam la farfuriile noastre, fara sa intram in polemici cu fanii lui Coco Chanel!!

Reteta despre care vom vorbi azi este: Bruschete cu rosii si parmezan!!!

Este antreul care a castigat cea mai mare popularitate si care este comandat cel mai des in restaurantele hotelului nostru ALPIN.

 

Istoria si provenienta bruschetelor este foarte simplu de ghicit… Italia!

Verbul italian „bruscare” înseamnă „a frige pe carbuni” și „brusciare” înseamnă „a arde sau a praji” de unde vine si modul in care a fost facuta prima bruscheta.

Reteta initiala care dateaza de prin secolul al 15-lea s-a pastrat pana in zilele noastre. Aceasta continea paine (ciabatta sau bagheta frantuzeasca) usturoi, sare, piper si ulei de masline.

Daca veti calatori in Italia si veti comanda intr-un restaurant “bruscheta” veti primi variant mai sus prezentata. Paine prajita cu usturoi. Daca veti folosi pluralul, “bruschete”, veti primi bruscheta cu diferite topinguri, rosii, ceapa, usturoi, sos de usturoi, salami, etc etc.

 

Dar, sa trecem la treaba!!!

Asadar, pentru reteta noastra “Bruchete cu rosii si parmesan” avem nevoie de:

Paine proaspata taiata felii (ciabatta sau bagheta)
 width=Ulei de masline

 width=
Usturoi

 width=Sare, piper

 width=Rosii proaspete si cat se poate de tari

 width=Ceapa rosie

 width=
Busuioc proaspat

 width=Parmesan

 width=

 

Prepararea dureaza 5 minute, timpul de pregatire 5 minute, deci in total 10 min!

Repede, gustos, sanatos, delicios!!!!

 

Modul de preparare:

Taiem painea felii

Prajim painea

Taiem pe jumatate usturoiul iar apoi ungem fiecare felie de paine

 width=

Ungem/ stropim fiecare felie de paine cu uleiul de masline

Presaram sare si piper

 

Intr-un vas amestecam rosiile taiate marunt, ceapa tocata si busuiocul. Adaugam putin ulei de masline si putina sare. Acest amestec ar trebui sa stea la frigider cam 1h inainte de a fi servit. Acest lucru va permite aromelor sa se amestece.

Asezam pe felia de paine o lingura plina din acest amestec.

Presaram cu parmesan ras.

 

GATA!!!!!

 width= width=

 

ALPIN va ureaza pofta buna si va asteapta sa luati masa intr-unul din restaurantele noastre!!!!!

Va asteptam cu drag!