6 °CPoiana Brașov
Imagini live

Golden Phoenix – cel mai scump desert din lume

 width=Ați auzit despre pasarea Phoenix? Acea pasare care se autoincendiaza și apoi renaste din propria-i cenușa pentru a trai inca 500 de ani. Legenda spune ca aceasta pasare are un cantec deosebit. Pasarea Phoenix a fost extrem de rara și nu toata lumea o putea vedea sau auzi. Un alt fapt interesant despre aceasta pasare este faptul ca penajul sau era foarte colorat si avea o coada purpurie si de aur.

Toate acestea dau acestei pasari o aura fantastica, avand un loc special în aproape toate domeniile de la tatuaje la partituri muzicale. width= width=Care este desertul dvs. preferat? Care este prima dvs. alegere? Când doriti ceva dulce, ce alegeti? Fructe? Jeleu? Ciocolata? Cei mai multi oameni ar alege ciocolata. width=Si, bineinteles, exista un motiv. Este vorba de gustul fin si de senzatia pe care o aveti atunci când ciocolata se topeste in gura, eliberand endorfinele si facandu-va sa va simtiti ca si cum ati fi îndragostiti. Si toată lumea iubeste sentimentele pe care le experimenteaza atunci cand este indragostita, nu?

 Avand toate cele de mai sus in minte, permiteti-ne va prezentam cel mai scump desert comestibil din lume, care isi ia numele de la pasarea cu coada de aur: Golden Phoenix Cupcake. width=Când auziti acest nume va dati seama imediat ca aceasta nu este un desert obisnuit. Si aveti dreptate.  Acest desert, inventat de un maestru bucatar din Dubai si este fabricat din ingrediente pretioase: aur comestibil de 23 de carate – frunze si pulbere, boabe de cacao din Italia, vanilie din Uganda, faina ecologica adus din Marea Britanie si capsuni organice. O combinatie ciudata, nu-i asa? Dar creatoarea sa, maestrul bucatar Shafeena Yussuf Ali, a spus ca a încercat sa creeze ceva uimitor, nu doar o prajitura. Unii sunt foarte incantati de rezultat, altii spun ca e obscen, deoarece prețul este de 800 de euro. Si chiar daca are un pret atât de mare, perioada de garantie a cupcake-ului este de numai 15 de minute … și trebuie să fie comandat 2 zile în avans. width=Obscene sau nu, această prăjitură a avut o prezentare specială: se odihnea pe un suport pentru prajituri Empire morning pictat, din aur de 24 carate, si a fost lansata pe un carucior pentru ceai Printesa Maria Antoaneta, placat cu aur Villari de 24 de carate. V-am povestit toate acestea doar pentru a avea o ideedespre luxul care înconjoară acest desert special.

Chiar daca Hotel Alpin din Poiana Brasov nu are această prajitura in meniul sau, hotelul nostru va va incanta simturile cu diverse tipuri de desert, de la prajituri traditionale la cele mai bune retete care vor face endorfinele dvs. sa o ia razna. width=

Sursa:

http://www.dailymail.co.uk/

http://en.wikipedia.org/

http://cafecrememagazine.com/

http://quietlunch.com

http://www.ilsul6ana.com