15 °CPoiana Brașov
Imagini live

Romania – prima tara europeana ce organizeaza jocuri olimpice corporatiste

 width=Daca este iarna si suntem in Brasov, ce putem face? Putem sa schiem sau sa invatam sa schiem, putem sa ne dam cu saniuta, putem sa facem fotografii spectaculoase cu muntii inzapeziti, putem sa bem vin fiert pe munte, intr-o cabana sau pur si simplu sa privim de la fereastra cum ninge, in timp ce ne incalzim la foc si bem o cana de ciocolata calda.

Sau…daca sunteti angajat al unei companii, puteti sa va inscrieti si sa participati la prima editie a jocurilor olimpice pentru amatori dintre angajatii corporatiilor din Romania. Jocurile vor avea loc la Poiana Brasov luna viitoare, intre 7 si 10 februarie. Cele 10 sporturi dintre care puteti alege in cadrul competitiei sunt schi alpin, volei pe zapada, curling alpin, snowboarding, hockey, popice, biliard, tenis de masa, inot si tir.

 /></a>De unde a aparut aceasta competitie? In 1986 in California – SUA a fost infiintata Winter Corporate Games care se adresa sportivilor amatori ce iubesc conditia fizica, sportul si sanatatea. Astazi, evenimentul are loc in peste 20 de tari si mai mult de 50 de orase ale lumii.  Am putea spune ca Winter Corporate Games sunt un fel de team building,  doar ca are costuri mai mici si ofera o nota de originalitate, dar si implica participantii la un nivel mai ridicat.</p><p>In Romania, editia de iarna a primei olimpiade de amatori a fost lansata oficial pe 15 noiembrie 2012, la resedinta ambasadorului britanic la Bucuresti, Martin Harris. In cadrul ceremoniei de lansare a luat cuvantul Dan Cristea, care este campion balcanic la schi si care a castigat 6 medalii de aur in perioada 1968-1974. El a comparat Winter Corporate games cu Festivalul Mondial al Tineretului si Studentilor din anul 1953 care se adresa tinerilor care isi doresc sa se antreneze si sa se perfectioneze din punct de vedere sportiv. Aceasta competitie este foarte importanta pentru Romania, intrucat va ajuta la promovarea Poiana Brasov ca destinatie europeana si implicit va ajuta la dezvoltarea tarii in general.</p><p>In cadrul acestui eveniment sportiv mondial pentru amatorii corporatisti se vor putea inscrie angajatii companiilor private, dar si de stat, prietenii si familiile lor, ONG-urile si antreprenorii. Mai multe informatii despre inscriere, despre probele din competitie gasiti <a href=AICI, pe pagina de Facebook Transylvania Winter Corporate Games si la numarul de telefon 0751070994. Mai aveti timp pana marti, 15 ianuarie sa va inscrieti. Prognoza meteo pentru luna februarie se arata favorabila organizarii competitiei.

Hotelul Alpin, care se afla chiar in Poiana Brasov, asteapta cu nerabdare inceperea probelor olimpice pentru amatori, va asteapta si va sta la dispozitie nu doar cu monitori de schi, mese de billiard si piscina pentru a exersa tehnicile de inot, dar va ofera si posibilitatea de a inchiria echipament de ski.

Preturile pentru echipament ski

Copii pana la 12 ani:

1-3          zile         40 ron

3-5          zile         35 ron

5< zile                   30 ron

 

Adulti

1-3          zile         45 ron

3-5          zile         40 ron

5< zile                   35 ron

 

SURSE:

http://www.corporate-games.net

http://www.brasovultau.ro

http://www.prosport.ro

http://blog.outgoing.co.uk/wp-content/uploads/2012/01/individual-makes-ski-jump-with-ski-poles.jpg

http://en.silav.net/biliard-w

http://www.charnwoodnews.net