18 °CPoiana Brașov
Imagini live

Sa ne cunoastem trecutul

 width=In ultimii ani se tot vehiculeaza ideea de a te cunoaste pe tine insuti, de a-ti sti limitele, de a sti de unde vii, unde te duci. Se pare ca este unul dintre trend-urile secolului. Dar, cum sa te cunosti? Cum sa ajungi sa stii cine esti?

Se spune ca daca vrei sa te cunosti pe tine insuti, trebuie sa iti cunosti trecutul. Bazandu-ne pe aceasta vorba, am vrut sa vedem care este trecutul Tarii Barsei si cine erau locuitorii ei. Si astfel, iata-ne pe urmele siturilor arheologice din zona.

 

Castrul Roman de la Rasnov

Acesta a fost construit de romani pe la inceputurile domniei lor, in scopul de a tine sub observatie caile de acces peste munte in Tara Barsei. A fost descoperit in anul 1856. Cu ajutorul unei inscriptii din timpul imparatului Alexander Severus s-a aflat numele castrului: Cumidava. In interiorul castrului s-a gasit o mare cantitate de ceramic apartinand dacilor. Acest lucru inseamna ca in apropiere locuiau daci. Pentru ca s-a descoperit o mare cantitate de cenusa in castru, s-a tras concluzia ca acest castru a fost distrus de un incendiu.

 width=
Harman

In zona Harman sunt o multime de locuri de vizitat. De la rezervatia naturala Dealul Lempes, la Monumentul Eroilor Romani din cele doua Razboaie Mondiale si la cunoscuta Biserica fortificata. Dar nimic nu se compara cu istoria acestui loc, care se pierde in istorie. Site-ul arheologic de aici care cuprinde o asezare civila din Epoca Bronzului (Wietenberd) si o asezare civila din Eneolitic (Dealul Casariei) – iar lista nu se opreste aici – arata ca zona a fost o vatra de locuire permanenta. Cercetarile arata ca populatia autohtona traieste pe locul vechii Dacii romane.

 width= width=

 width= width=

Crizbav (Paraul cu raci)

Aici veti descoperi urmele unei fortificatii dacice. Cercetarile apreciaza ca cetatea Crizbav a fost construita in perioada romanam dupa ocuparea Daciei. Crizbav este renumita pentru rascoalele sasesti din anii 1324 si 1332. Diploma Regelui Ludovic cel Mare, cetatea a functionat ca punct de observatie militar. In apropiere veti descoperi “Delta Transilvaniei”, adica Rezervatia Naturala de la Dumbravita, o zona in care primavara si toamna va veti bucura de mii de pasari migratoare.
Un alt obiectiv din zona pe care nu ar trebui sa il ratati este Cetatea medieval Heldenburg din sec. XI (sau Cetatea Eroilor). Aici s-au gasit numeroase vestigii romane: monede cu chipul imparatului Claudiu si ceramic din Epoca de Bronz si din Neolitic. Conform unui specialist in arheologie daco-romana, aceasta constructive este chiar de pe vremea dacilor.
De asemenea, zona este cunoscuta de cautatorii de comori, care au descoperit aici monezi din timpul lui Filip Arapul, sabii romane sau vase de lut.

 width=

Hotelul Alpin va sta la dispozitie pentru a va ajuta sa descoperiti cine sunt stramosii dvs. In plus, cu ajutorul spa-ului, Vitarium SPA din cadrul hotelului va veti putea recupera mult mai repede si mai placut dupa eforturile depuse in descoperirea istoriei stramosilor nostri, fie acestea chiar si goana dupa comori.

Distanta parcursa cu masina intre hotelul nostru si Rasnov este de 12 km, respectiv 16 min.

 

Sursa foto:
http://tarabarsei.eu
http://ro.wikipedia.org