Proiect fatzaDa -Street fest- Brasov, 13-14-15 august

Proiect fatzaDa -Street  fest- Brasov, 13-14-15 august ”etica si estetica strazii tale”

Strada Postavarului

Un proiect socio- cultural, de constientizare si implicare in procesul de restaurare a zonei istorice.

O initiativa a Depoului de Arta Urbana, cu sustinerea Primariei Brasov si in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor, Agentia Metropolitana Brasov, Asociatia Culturala Kunstadt, Fundatia Istorica Romana, Fundatia Ithaka, Cons. Local Gabriela Urse, Carturesti, Accendo, Agentia Nationala Antidrog, Zona de Creatie, Galeria KronArt, Galeria Metaxa, Galeria Hora, Skateshop.

Trei zile de festivitati, cu concerte stradale de muzica clasica si jazz (fara scena si sisteme de sonorizare), cu teatru pentru copii si adulti, cu expozitii de fotografie, pictura, sculpturi kinetice, aranjamente florale, colectii de arta si de antique-uri, proiectii de filme documentare si scurt metraje, cu arta mestesugareasca, work shop-uri si prezentari de proiecte pentru centrul istoric.

Depoul de Arta Urbana aduce arta in mijlocul comunitatii si o foloseste ca unealta transformatoare si mijloc de comunicare, pentru a apropia brasovenii de institutiile locale, in efortul comun de restaurare a zonei istorice.

Toti locuitorii Postavarului sunt invitati sa participe activ, in cele trei zile festive din luna august. Este primul eveniment de acest gen, un gen de eveniment foarte popular in tarile vestice si Statele Unite, prin care locuitorii incep sa-si cunoasca vecinii, oamenii de cultura si instutiile culturale, Primaria si proiectele pentru zona istorica, arhitectii si proiectele lor, dar si firmele si institutiile care sprijina si se implica in proiectele de dezvoltare si restaurare a zonei istorice din Brasov.

Vrem sa adunam pareri, idei, solutii si initiative creative, pe care sa le discutam si sa le prezentam public. In acelasi timp, vrem sa facem cunoscute  proiectele prezentate de Primarie, Ordinul Arhitectilor, Depoul de Arta Urbana, Centrele Culturale, ONG-uri, dar si proiecte si initiative private.

Prin ”fatzaDa street fest”, lansam propunerea de a crea o strada a artei si culturii, unde galeriile si atelierele de creatie sa fie cele care dau tonul.

Partenerii media traditionali ai Depoului de Arta Urbana si ai Proiectului fatzaDa sunt: RTT, Antena 1tv, Antena 3tv, Radio magic fm, Radio Kiss fm, Zile si Nopti, 24 fun, iubescbrasovul.ro, brasov.ro, ziare.ro, Brassoi Lapok, Adevarul.

Dan Oprea, dan@oprea.net, 0722285996, coordonator proiect fatzaDa

www.depouldeartaurbana.ro