O reteta mega delicioasa de post

Postul Craciunului in Biserica Ortodoxa incepe pe data de 15 noiembrie si se termina pe 24 decembrie, in ziua Ajunului Craciunului care este cea mai aspra zi de post, dezlegarea la alimentele de dulce interzise in post facandu-se dupa Sfanta Liturghie de Craciun din data de 25 decembrie.

Este o perioada de grea incercari care nu este respectata de multi dintre noi. Ce inseamna post, la ce se refera exact termenul “de dulce” sau intrebarile pe care le avem in legatura cu cea mai mare sarbatoare crestina, Nasterea Domnului Isus Cristos, noi vom incerca sa le lamurim in acest articol scris cu drag pentru dvs, cititorii blogului Hotelului Alpin – casa dvs de suflet.

In aceasta perioada nu se fac nunti si parastase, pana pe 6 ianuarie. 

Expresia “De dulce” se refera la tot ce este de provenienta animala, carne si derivate din carne, oua si lactate.

Nu pot tine post persoanele care sunt bolnave, femeile insarcinate, lauzele si femeile care alapteaza, deoarece pentru ei alimentatia este esentiala.

Referitor la vasele in care s-a mancat de dulce, nu puteti folosi orice e facut din lemn. Aceste vase trebuiesc schimbate. Nu este pacat daca poftiti la mancarea care nu este de post, aceasta fiind ispita.

 

Noi vom incerca sa va sugeram cateva retete de post care sunt mega delicioase si care vor demonta mitul ca porcul e cea mai buna pasare.

 

Legume la wok

Ingrediente:

Ardei gras (incercati sa cumparati ardei de mai multe culori, gen rosu aprins, verde, galben)

Telina

Gulie

Morcov

Usturoi

Ciuperci

Lamaie

Sos soia

 

Curatati legumele si le taiati julienne, dar mai mari, gen mancare chinezeasca.

Usturoiul in taiati mic. Nu il pisati. Tocat cu cutitul.

Pe aragaz puneti wok-ul pe focul dat la maxim.

Turnati putin ulei de masline, puneti usturoiul si amestecati incontinuu. Nu lasati usturoiul sa se ingalbeneasca sau sa se arda. Peretii wok-ului fiind foarte subtiri si incinsi, usturoiul se poata arde foarte redepe si va da mancarii un gust amarui si foarte neplacut.

Continuam cu legumele pe care le lasam in wok sa se caleasca app. 5-10 min (timpul difera in functie de intensitatea gazelor care cuprinde peretii wok-ului.

Cand legumele sunt putin patrunse, turnati zeama de la o jumatate de lamiae si putin sos de soia. Foarte important este sa nu puteti sare. Zero sare.

Mai lasati pe foc 1 min ca sa se intrepatrunda toate aromele si e GATA!!!!!

Puteti servi cu garnitura de orez simplu.

 

Va garantam 100% ca este super mega delicios, sanatos si satios.

Pofta Buna!!

 

Hotel Alpin Poiana Brasov va invita sa luati masa in oricare dintre restaurantele noastre, Forest, A Propos sau Tosca, unde simturile dvs si papilele gustative vor exalta de bucurie si fericire.

 

GALERIE FOTO