Postul Pastelui

Postul Pastelui este un prilej numai bun pentru reechilibrarea metabolismului şi eliminarea din organism a toxinelor acumulate in timpul iernii.

Bucatarii restaurantului Forest Lounge din incinta Hotelului Alpin au ales pentru dvs. cateva retete gustoase ce pot fi pregatite cu usurinta in aceasta perioada.

Aperitiv: Chiftele de linte cu usturoi

Ingrediente: 250 gr linte, o ceapa, o felie de paine, o lingura de faina, 2-3 linguri de ulei, o radacina de patrunjel, verdeata, un morcov, usturoi, sare, piper.

Mod de preparare:

Alegeti cu grija lintea si apoi o tineti 2 ore in apa calduta. Tocati marunt ceapa si zarzavatul si le puneti la fiert in apa rece. Adaugati lintea si sarea. Dupa ce a fiert, scurgeti lintea, o dati prin masina de tocat si o amestecati cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa in prealabil.

Se calesc in ulei ceapa, usturoiul dupa care se adauga si ele. Faceti un piure din zarzavaturile pasate, verdeata, sare, piper, si-l framantati bine. Cand are omogenitatea adecvata, incepeti sa formati chiftelute. Acestea se dau prin faina si pesmet, dupa care se prajesc in uleiul incins.

Felul 1: Supa de dovlecel

Ingrediente: 1,5 kg de dovleac, 40 gr margarina vegetala, 3 cepe, 8 frunze de salvie, 2 morcovi, 100 gr telina, 2 felii de paine pentru crutoane, 2 l supa de legume (concentrat de supa si apa), piper negru, 2 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare:

Intr-o oala se topeste margarina in putin ulei incins. Adaugati morcovul, ceapa, telina si salvia (ce au fost tocate marunt). Lasati-le pe foc circa 20 minute, pana se inmoaie. Taiati dovleacul in bucati si il adaugati, amestacand in continuu, timp de 5-6 minute. Turnati supa de legume si lasati totul sa fiarba pana cand dovleacul isi mai pierde din consistenta. Puneti supa la racit si zdrobiti compozitia. Se pune sare si piper, dupa gust. De preferinta, se poate servi alaturi de crutoane din paine, taiate cubulete si fie puse la cuptor sau prajite in tigaie.

Felul 2: Mancarica de cartofi cu ciuperci

Ingrediente: 500 g cartofi, 350 g ciuperci, 200 g orez, o telina, 2 morcovi, 2 cepe, 300 ml suc de rosii, 5 linguri ulei, 60 g margarina, 2 legaturi de patrunjel, sare si piper.

Mod de preparare:

Curatati cartofii, telina, morcovii, ceapa si ciupercile. Cartofii taiati in felii subtiri se prajesc putin in uleiul incins.

Separat, se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga morcovii (taiati deja rondele), telina tocata,  ciupercile (taiate si ele) si orezul. Se pune sare si piper, dupa gust, si se lasa cateva minute la foc mic, pana se inmoaie.
Ungeti o tava cu margarina si aranjati feliile de cartofi, dupa care turnati orezul cu legume. Puneti si sucul de rosii. Lasati la cuptor pentru jumatate de ora. Cand este gata, presarati verdeata.

Va dorim pofta buna!

Cea mai buna mancare traditionala  – Restaurantul Forest Lounge

Provocati-va papilele gustative cu mancaruri pregatite ca la mama acasa. Restaurant Forest Lounge din incinta Hotelului Alpin va asteapta cu cele mai savuroase preparate traditionale romanesti. Bucatarii nostri exceptionali pregatesc delicatesel chiar in fata oaspetilor iar experienta culinara este una inedita.

Fie ca alegeti sa ne vizitati in perioada postului, fie ca veti ceda ispitei pachetului nostru de Paste, restaurantul Forest Lounge va garanteaza clipe de neuitat!

Va asteptam!

Sursa 1

Sursa 2