Prajitura PAVLOVA

Deja suntem in a doua jumatate a lunii decembrie si mai avem putin peste o saptamana pana la Craciun. Zapada deja acopera o mare parte din tara, foarte multe orase organizeaza targuri de Craciun, iar gospodinele sunt in negocieri cu familia pentru a stabili meniul de sarbatoare.

Inainte de a va decide asupra desertului, luati-va timp sa incercati o reteta simpla, extraordinara pentru desert: Prajitura Pavlova.

Pavlova este un desert pe baza de bezea, cu o crusta crocanta si cu interiorul fin, usor. Se crede ca a fost create in cinstea balerinei Anna Pavlova, fie in timpul, fie dupa unul intre tururile acesteia in Australia si Noua Zeelanda in anul 1926. De aceea forma prajiturii aminteste de costumatia de ballerina.

Nationalitatea creatorului desertului a fost subiectul multor dezbateri intre cele 2 natiuni, dar cercetarile oficiale indica Noua Zeelanda ca fiind tara de origine. Indiferent de unde vine prajitura si cine a creat-o, Pavlova ramane un dulce minunat, care va face senzatie pe masa oricarei gospodine.

Va vom prezenta reteta traditional de Pavlova cu capsune, kiwi si fructul pasiunii.

Pentru 6 portii vom avea nevoie de urmatoarele:

6 albusuri
350 de grame de zahar
600 de ml. de frisca
600 de grame de caspune
200 de grame de kiwi

200 de grame de fructul pasiunii
Sare
Ulei sau unt pentru uns tava

 

Albusurile se bat spuma cu putina sare, pana cand se tin bine pe tel. Se adauga, treptat, zaharul, batand energic, pana cand spuma ramane ferma.

Se tapeteaza o tava de hartie de copt cu ulei sau unt. Cu ajutorul unei linguri se pun gramajoare din compozitia de albusuri pe hartia unsa, astfel incat sa se obtine o foaie rotunda cu diamentrul de 25 de cm. Pe marginea foii se mai adauga cate un rand de spuma de albus, ca un inel mai inalt.

Blatul de albusuri se coace in cuptorul incalzit dinainte, la foc foarte mic, 60-75 de minute. Daca focul este prea tare, blatul se ingalbeneste.

Cand blatul s-a ingalbenit peste tot, se opreste focul si se lasa blatul sa se raceasca complet in cuptor, pentru a evita lasarea lui.

Intre timp, se pregatesc fructele. Se spala, se curata de coaja sau frunzulite si se taie in cubulete sau felii. Amestecul de fructe se tine la rece pana inaintea servirii. Blatul se unge mai intai cu frisca. Peste aceasta se pun fructele, in mijlocul blatului.

Frumusetea acestei prajituri consta in faptul ca puteti face orice combinatii de fructe doriti.

Din experienta, va putem spune ca cea mai spectaculoasa combinatie este aceea cu fructe de padure!!

Hotel Alpin va doreste sa aveti pofta si sa va bucurati de o masa de Craciun placuta, intre prieteni si familie.

Sursa 1

Sursa 2 

Sursa 3 

 

GALERIE FOTO