Retete pentru masa de Paste

In toiul pregatirilor pentru sarbatorile de Paste, ne-am gandit ca v-ar fi de folos doua retete delicioase si deloc greu de preparat pentru a va incanta invitatii si familia.

Chiar daca bucatele traditionale nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste, factorul „surpriza” este mereu binevenit si poate aduce multe laude gospodinelor care stiu ca uneori, chiar si adaugarea unui singur ingredient poate revolutiona gustul unei mancari.

Asadar, va propunem doua retete care imbina traditia cu tendintele inovatoare.

Bucatarii nostri le-au testat ei insisi si au fost multumiti!

Chec aperitiv

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente: lapte (200 ml), 6 oua, 4 linguri ulei, cascaval (100 gr), telemea (150 gr), faina (200 gr), 1 praf copt, masline negre (100 gr), masline verzi (100 gr), ciuperci (100 gr), 1 gogosar murat, piept de pui afumat (300 gr), sare si piper.

Mod de preparare

Checul aperitiv este o gustare care se prepara foarte simplu. Incepeti prin a taia maslinele feliute. Dati prin razatoare cascavalul si telemeaua. Feliati marunt si pieptul de pui si gogosarul.

Luati un bol incapator si spargeti in el ouale pe care le mixati pana devin spuma. Se adauga laptele si uleiul treptat, si mixati pana obtineti un amestec omogen. Adaugati in aceasta compozitie ingredientele pe care le-ati feliat deja, apoi sare si piper,dupa gust. Se toarna toata compozitia intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si se lasa la cuptorul (deja incalzit) timp de 50 de minute.

Cotlet de miel cu sos balsamic

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:
4 bucati cotlet de miel, ulei de masline (1 lingura), arpagic tocat (¼ ceasca), otet balsamic (1/3 ceasca) , zeama de supa de pui (¾ ceasca), 1 lingura de unt.

Condimente: ¼ lingurita de busuioc, ½ lingurita de cimbru, ¾ lingurita de rozmarin, sare si piper/

Mod de preparare:
Amestecati toate condimentele intr-un bol mai mic sau intr-o cana si ungeti cu amestecul rezultat toate partile bucatilor de cotlet. Asezati-le apoi intr-un vas pe care il acoperiti si asteptati 15 minute ca toate aromele sa intre in carne.

Intre timp, luati o tigaie incapatoare, adaugati uleiul si lasati-l sa se incinga, dupa care puneti cotletul. Se prajeste circa 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi adaugati in tigaie si arpagicul tocat, otetul balsamic si zeama supa de pui. Dati focul mai mic si amestecati pentru a nu se prinde. Dupa 5-6 minute, sosul ar trebui sa se fi redus pana la jumatate din cantitatea initiala. Adaugati untul si turnati sosul astfel rezultat pe bucatile de cotlet.

Hotel Alpin – relaxare si mancaruri traditionale de Paste

In cazul in care va ganditi sa profitati de vacanta de Paste si sa evadati putin din confortul caminului dvs. Hotel Alpin are pregatite oferte carora cu greu le puteti rezista si pe care le puteti consulta dand click aici.

Restaurantele noastre – Restaurantul À Propos, Restaurantul Forest Lounge, Restaurantul Tosca – v-au pregatit Cina speciala de Inviere, Dejun pascal traditional si o Cina petrecere marca Alpin cu invitati speciali: Flavius si Linda Teodosiu.

Asadar, imaginati-va, nu va va lipsi nimic din atmosfera traditionala a Pastelui, ba mai mult, toti membrii familiei vor fi intampinati cu surprize: cosuri cu fructe in apartamente, welcome drinks, concursuri interactive pentru copii. Cei mici vor avea parte chiar si de o vanatoare de oua. In plus, il vor cunoaste pe Iepurasul de paste!

 

Pofta buna si Paste fericit !

Sursa 1Sursa 2Sursa 3Sursa 4Sursa 5