Sweet Fest – Festivalul dulciurilor

Zambetul reprezinta accesoriul care nu ar trebui sa lipseasca de pe chipul niciunuia dintre noi, imprimandu-ne o stare de spirit optimista si vesele propice unei realitati care uneori poate avea cateva tonuri amare.

Pentru a ne mai indulci gusturile si pentru a ne incata simturile, au fost inventat dulciurile. Acele alimente abundente-n zaharuri pe care atunci cand le mancam simtim ca parca ni se topeste sufletul intr-o mare de relaxare si rasfat, reprezinta un festin al celor mai alese si fine arome pe care nu ar trebui sa-l ratam.

Acestor nevinovate placeri le este inchinat festivalul ce tocmai are loc in Bucuresti. Sweet Fest are loc de pe data de 1 pana pe data de 3 noiembrie la Hanul lui Manuc si este cel mai dulce targ la care ai putea participa. Aici se vor lupta pentru a castiga admiratia ta, o multime de tipuri de ciocolata, praline, prajituri si torturi, care mai de care mai sofisticate si mai delicioase.

Cele mai interesante arome se amesteca cu multa dragoste si pricepere si duc la aparitia celor mai gustoase si apentisante produse de patiserie pe care in niciun alt loc nu le-ai putea gasi.

Dorindu-si sa experimentezi aceasta placere a gustului si in confortul casei taie, cei mai priceputi cofetari iti spun cateva dintre secretele lor si iti divulga niste retete simple, pe care daca le vei urma, cu siguranta vei reusi sa faci cele mai bune prajituri.

Crezi ca tortul de clatite cu banane si sirop de artar este o delicatese de care poti profita doar atunci cand te duci intr-o cofetarie? Ei bine, nu-i asa! Cu un strop de dorinta, cu cateva picaturi de imaginate, cu ceva disponibilitate si cu o reteta buna oferta de cei mai buni cofetari prezenti la Sweet Fest, vei putea face acest tort de clatite la tine acasa.

Cum?…este usor. Ai nevoie de:

450g faina
450ml lapte
2 pliculete de praf de copt
Un praf mic de sare
3 oua
7 linguri zahar
3 lingurite unt
sirop de artar
2 banane taiate feliute
miez de nuca

Intr-un bol, amesteca faina si praful de copt. In altul, combina ouale, laptele, sarea, untul si zaharul si incorporeaza-le bine. Dupa care, cu atentie, mixeaza cele doua compozitii: pe cea lichida si pe cea uscata. Ne dorim un amestec final cremos, fara cocoloase. Toarna in tigaia incinsa un polonic de aluat. Lasa-l sa se prajeasca bine pe ambele parti.

Aseaza clatitele dolofane una peste cealalta si rasfata-le cu bucati de banana, mieji de nuca si sirop de artar.

Iata un tort de clatite nemaipomenit! Si e facut de tine!

Hotel Alpin recomanda sa vizitati acest targ delicios, cu mentiunea ca la oricare din restaurantele noastre puteti savura nenumarat preparate pregatite special pentru dvs. de catre bucatarii nostrii.

Sa invitam sa ne treceti pragul si sa ne bucuram de aceasta toamna frumoasa impreuna.

Alpin – your home away from home

GALERIE IMAGINI:

 

Surse: S1, S2, S3