The Bucket List sau Napolitane cu Caramel si Nuci

In cazul in care exista cineva care nu a vazut filmul “The Bucket List” va sugeram sa o faceti.

 Azi e duminica, zi de relaxare dupa o saptamana nebuna si zbuciumata, iar vizionarea acestui film este o alegere excelenta pentru a va relaxa.

Hmmm…. Cred ca fiecare dintre noi avem un Bucket List, lucruri pe care le propunem sa le facem, care sa dea o insemnatate existentei noastre. Sa nu cadem in banal, in marea masa de oameni insignifianti.

O vorba veche din batrani spune asa: sa faci un copil, sa sadesti un pom, sa construiesti o casa.

Acestea sunt doar cateva din telurile pe care toti ar trebui sa le avem.

 

Dar cum fericirea vine din lucruri simple si de cele mai multe ori bune, bune de mancat, azi o sa va aratam o reteta de un desert care se face in maxim 20 minute.

 

Napolitane cu nuci si caramel

Aveti nevoie de urmatoarele ingredient:

3 foi de napolitane (se gasesc in magazine si sunt si foarte ieftine)

3 oua

250 gr margarina

2 cani nuci maruntite cu cutitul cat de mare sau mic preferati dvs

2 cani zahar

2 pliculete zahar vanilat

2 vase preferabil fonta (nu se lipeste zaharul)

 

Veti lucra la 2 ochiuri de aragaz.

Puneti pe foc intr-un vas urmatoarele: margarina (care trebuie sa fie la temperature camerei; astfel se va topi mai usor, mai bine, mai repede), ouale battue si 1 cana de zahar. Amestecati bine. Le lasati la foc mediu.

In acelasi timp, in celalalt vas puneti la topit  cana de zahar numarul 2 impreuna cu pliculetele de zahar vanilat. Trebuie sa amestecati incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor de zahar. Dar daca totusi acestea se formeaza, lasati zaharul pe foc pana se topesc cocoloasele.

Celalat vas il veti lasa pe foc pana veti observa ca incepe sa fiarba. Din acel moment, il mai lasati app. 30 – 40 secunde. In tot acest timp amestecand incontinuu.Cand e gata, il turnati peste zaharul caramelizat. Adaugati nucile. Amestecati si turnati compozitia fierbinte peste foaia de napolitana. Ori puneti strat subtire ca sa ajunga compotitia pentru 2 straturi, ori o turnati pe toata. Dar, noi va sugeram sa o faceti cu 2 straturi.

In momentul in care veti adauga compozitia peste zaharul caramelizat, acesta va incepe sa fiarba. V-a arata ca un Vulcan. Nu va speriati! Exact asa trebuie sa fie! Dar, mare atentie ca frige de mama focului!

 

Dupa ce puneti si ultima foaie de napolitana, le presati usor cu palmele si o lasati sa se raceasca.

Cam asta  e!

Dupa ceas 20 de minute! Mai mult dureaza sa spalati vasele!

 

Hotel Alpin v-a sugerat azi un desert delicious! Speram ca o sa va placa si ca o sa il savurati cu mare placere!

Va asteptam cu mare drag la noi – Hotel Alpin – Your home away from home!

 Sursa 1

Sursa 2